kropsterapi

Somatisk Tilknytningsterapi (Social Attachment Training Experience)

Tilknytningsadfærd er en biologisk drift ligesom vores drift mod overlevelse og reproduktion og har til formål at skabe tryghed og beskyttelse fra det øjeblik, vi fødes.

Tilknytningsadfærd udvikles i samspil med de omsorgsgivende personer, der er til stede i vores første leveår, altså typisk forældre og søskende. Måden hvorpå samspillet foregår, danner vores tilknytningsmønstre og får stor indvirkning på hjernens mulighed for at udfolde sig (neurobiologi). Vores tilknytningsadfærd er aktiv igennem hele livet og kan dermed også forandres igennem hele livet. "Det der er gået galt i relationer skal også repareres i relationer" (Lars Johansen, Somatisk Tilknytningsterapi, KGI)

I Somatisk Tilknytningsterapi arbejder vi med kognition, emotion og nervesystem. Fokus er at genskabe den oprindelige drift mod sikker tilknytning via regulering af nervesystemet for at øge vores evne til tilknytning. "Ligesom en plante spontant bevæger sig mod sollyset er der hos os alle en spontan impuls/drift imod sikker tilknytning, heling og livfuldhed lige meget hvor isolerede vi har været eller hvor alvorligt vi er ramt af traumer." (Lars Johansen, Somatisk Tilknytningsterapi, KGI).

Terapien vil typisk opleves som kropslig og en session indeholder dialog, vejrtrækning og en mindre grad af bevægelse. En session varer max 1 time og koster 800 kr. Hvis du er studerende, på sygedagpenge, er arbejdsløs, pensionist eller uden egen indtægt, reduceres prisen til 550 kr.